Achtergrond

Mag ik me even voorstellen …Karin Reichrath.

Karin ReichrathNa vele jaren werkzaam te zijn geweest in het MKB, heb ik mijn kennis en ervaring gebundeld in een eigen onderneming. Karin Reichrath Organisatie- en communicatieadvies bestaat sinds 1 april 2003 en is gevestigd in Sittard.

Tot 2003 heb ik in diverse functies gewerkt in het MKB. Meestal voerde ik meerdere taken tegelijkertijd uit. Deze functies en taken besloegen diverse gebieden waarvoor ik eindverantwoordelijk was. Ik heb verantwoordelijkheid gedragen voor in- en externe communicatie, HRM, kwaliteitszorg, veiligheid, marketing, pr en ICT. Daarnaast ben ik lid van het management geweest. Ook heb ik leidinggegeven in diverse managementfuncties. Doordat ik diverse competenties heb ontwikkeld in een breed scala van verantwoordelijkheden heb ik mij gevormd tot een duizendpoot, die spilfuncties bekleedt binnen organisaties.

In 2003 heb ik besloten de opgedane kennis en ervaring vanuit een eigen bedrijf verder vorm te geven en dat heeft geresulteerd in: Karin Reichrath Organisatie- en communicatieadvies.

De opdrachten die ik uitvoer, hebben betrekking op alles wat met organisatie en communicatie heeft te maken. Mijn kernwaarden zijn: resultaatgerichtheid, doeltreffendheid, passie en vooral (werk)plezier. Daarbij staat in alles wat ik doe de mens en het verbeteren van zijn functioneren, centraal.

Vanuit mijn passie voor mensen, gecombineerd met mijn capaciteiten en vakkennis, geef ik adviezen en coach ik. Daarnaast ben ik ook een doener, connector en fervent netwerker. Blijvend leren is daarbij mijn leidmotief. In 2011 heb ik mijn NLP practitioner afgerond en in 2012 mijn NLP Master Practioner. Inmiddels ben ik ook afgestudeerd als consulent VGL (voeding, gezondheid, leefstijl) aan de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg. Dit alles heeft geresulteerd in een tweede onderneming: Karin Reichrath Lifestyle- en energycoach. Vanuit deze onderneming coach ik mensen naar een blijvende gezonde leefstijl. Mijn kennis delen en mensen bewust maken, vormen hierbij de leidraad.

Mijn passie voor het ondernemerschap is gemakkelijk te verklaren: mijn ouders hadden een restaurant. Ondernemen is mij dus met de paplepel ingegeven. Dit verklaart waarschijnlijk ook mijn passie voor ondernemerschap, gastvrijheid en goed, gezond en lekker eten. Eten binnen gezelligheid en een goede sfeer is net zo hoog te waarderen als werken in een goede professionele sfeer, waarbij iets voor de ander over hebben voor mij van belang is.

Naast werken blijf ik balans tussen privé en werk hoog achten. De geboorte van mijn 2 kinderen zijn belangrijke en bepalende momenten in mijn leven geweest. Met dezelfde passie, als die waarbinnen ik werk, ben ik moeder en begeleider van onze dochter en zoon.

Ondanks de drukte van 2 bedrijven (mijn partner heeft ook een eigen onderneming) komt ons gezin op de 1e plaats. Het is prachtig mee te maken hoe onze kinderen zich ontwikkelen. Het nemen van je rol hierin maakt je bewust van je kwaliteiten en de kinderen zorgen er wel voor dat je jezelf tegenkomt en je valkuilen ervaart. Voor mij en mijn partner is het belangrijk dat onze kinderen zich ontwikkelen tot evenwichtige en tevreden mensen. Wij proberen op allerlei gebieden hier een bijdrage aan te leveren. Binnen ons gezin staan humor, gezelligheid, liefde en respect hoog in het vaandel.

Ik denk ook regelmatig aan mijn toekomst en de keuzes die ik maak. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over de paden die ik bewandel en de ontwikkeling die ik doormaak. Dat er nog veel in het vat zit, waarvan ik nu nog niet weet wat de inhoud ervan precies is, maakt me nieuwsgierig en geeft me drive door te gaan op de weg die ik heb ingeslagen als zelfstandig onderneemster.